- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Panik på SAS-plan när det kom eld från motorn

– Inte mer dramatiskt än när en bil får motorstopp, säger SAS talesperson Monica Hovland.


NORGE. Flygplanet hade varit i luften i omkring 15 minuter när passagerarna hörde en kraftig smäll från en av flygplanets motorer. När de tittade ut såg de en stor "explosionskula" från motorn.

– Därefter small det flera gånger och vi såg mer flammor. Jag drabbades av panik och började hyperventilera, säger passageraren Ulrikke Jensen till VG.

Tvingades nödlanda

Även de övriga passagerarna, varav flera var tonåringar, greps av panik och brast ut i gråt. Flygvärdinnorna försökte efter händelsen lugna ner passagerarna med att det bara rörde sig om ljusblixtar och inte var farligt.

– Efter det fick vi besked om att vi var tvungna att flyga tillbaka och nödlanda på Gardermoen (flygplats). Där fick vi ett nytt flyg och skulle bli uppdaterade om vad som hänt, men det fick vi aldrig veta, säger Jensen till VG.

SAS: "Inte mer dramatiskt än när en bil har startproblem"

SAS talesperson Monica Hovland menade inledningsvis att incidenten berodde på att motorn fick för lite luft, men att det aldrig vara någon egentlig fara.

– Det kan upplevas dramatiskt för passagerarna med de smällar som uppstod och de påföljande flammorna. Men det är egentligen inte mer dramatiskt än när en bil får startproblem, säger Hovland till VG.

Men när Nyheter24 når Hovland backar hon något och säger att det möjligtvis kan röra sig om ett allvarligare fel.

– Flygplanet är inne på en teknisk undersökning just nu och klart är att motorn gick på reducerad effekt. Det kan vara ett så enkelt problem som när en bil har startproblem, men den liknelsen är jag ju inte jättenöjd med så här i efterhand, säger hon till Nyheter24.

/
Eld
/
/
/
/
/
/
/
/
/
sas
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!