Intet ont anande tjuvar kan få sig en rejäl överraskning.
1 av 2
Intet ont anande tjuvar kan få sig en rejäl överraskning. - Foto: Jonathan Short/SCANPIX
Kyrkor på den engelska landsbygden har utsatts för en rad stölder.
2 av 2
Kyrkor på den engelska landsbygden har utsatts för en rad stölder. - Foto: LEFTERIS PITARAKIS/SCANPIX

Guds röst skrämmer iväg inbrottstjuvar

Inbrottstjuvar kommer att mötas med Guds vrede om de bestämmer sig för att stjäla från engelska kyrkor. Kyrkornas nya tjuvlarm är minst sagt ovanligt.


ENGLAND. Tjuvar som försöker stjäla från engelska kyrkor kommer att höra Guds vrede. "Det här Gud. Stjäl inte från min kyrka", är det dånande budskapet som går ut till tjuvarna.

Ett antal engelska kyrkor kommer nämligen att installera högtalare på sina kyrktak som vrålar ut det inspelade meddelandet. Larmet aktiveras av sensorer när någon klättrar upp på kyrktaket.

Att använda sig av Guds röst har kostat en halv miljon pund, skriver Daily Mail. Men initiativet uppskattas både av Engelska kyrkan och polisen.

De engelska kyrkorna har utsatts för en rad stölder av koppar och metall de senaste åren. Till slut blev man så desperat att man tvingades vända sig till Gud.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.