Den franske presidenten äggattackerades under sitt besök i Baskien.
1 av 2
Den franske presidenten äggattackerades under sitt besök i Baskien. - Foto: Bob Edme / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Caroline Blumberg/AP/Scanpix

Sarkozy flirtar med främlingsfientliga

Vill locka väljare från Front National.


Religiös slakt kan stoppas

Även Frankrikes premiärminister Francois Fillon uttryckte sig kritiskt på tisdagen och sa då att han tycker att judisk kosherslakt och muslimsk halalslakt är otidsenlig och antydde att den kan förbjudas.

Det var i en tevedebatt på tisdagen som Frankrikes president Nicolas Sarkozy gjorde ett utspel om att det bor för många utlänningar i Frankrike och att integrationen i landet "fungerar sämre och sämre".

Uttalandet tros vara ett försök från Sarkozys sida att locka väljare från främlingsfientliga Front National som tilltalat många av de konservativa väljare som Sarkozy vill vinna över.

Sarkozy, som själv är son till en ungersk invandrare, sa också att han vill begränsa försörjningsstöd och socialbidrag för invandrade medborgare som bott i landet i över tio år.

Den franske presidenten lovade också att han, om han blir omvald, ska minska antalet invandrare som släppts in i landet från 180 000 årligen till 100 000, uppger BBC.

Det är inte första gången Sarkozy går hårt åt invandrarna i landet. Bland annat har han drivit igenom den lag som gör det möjligt att utvisa romer ur landet och förbjudit burka på allmän plats.

Han har också kallat de boende i Paris invandrartäta förorter för "pack", något som påståtts varit en av orsakerna till upploppen 2005 som inleddes precis efter Sarkozys uttalanden.

I opinionsmätningarna leder fortfarande Sarkozys motståndare Francois Hollande. En ledning som än så länge ökar, trots Sarkozys allt högre tonläge.

/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.