1 av 2
- Foto: Matt Dunham/AP/Scanpix
OBS! Chauffören på bilden är inte en av vinnarna.
2 av 2
OBS! Chauffören på bilden är inte en av vinnarna. - Foto: Sang Tan/AP/Scanpix

Busschaufför vann miljoner på lotto – stannade bussen och slutade

"Allihop, gå av. Jag har vunnit på EuroMillions-lotteriet". Det var den engelska busschaufförens ord till passagerarna efter att han fått reda på att han tillsammans med sina kollegor vunnit över 400 miljoner kronor.


Chauffören, från staden Corby i England, fick beskedet om vinsten mitt under sitt skift. Han och elva andra chaufförer från samma bussbolag hade prickat in rätt rad på EuroMillions-lotteriet och kammat hem hutlösa 38 miljoner pund. Vad han gjorde? Han bad passagerarna att gå av bussen och slutade sedan sitt skift.

De tolv busschaufförerna får cirka 33 miljoner kronor var från storvinsten och nu är bolagets chefer oroliga för att de snart kan stå utan personal.

"Vi kommer inte in i morgon", var beskedet från en av chaufförerna som efter vinsten anordnade en stor fest för sina kollegor, det skriver Daily Mail.

En av deras kollegor som inte deltagit i lotteriet bekräftade uppgifterna.

– Du kommer inte att hitta dem på jobbet i dag, det är något som är säkert. Det blir intressant att se om någon av dem kommer tillbaka, säger kollegan till The Sun.

Lottovinsten har engagerat hela staden och på Twitter flödade kommentarerna.

"Tolv Corbybaserade busschaufförer tog hem EuroMillions i går kväll. Hela staden pratar om det, försök få tag i en buss i morgon lol", skrev en invånare.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.