Yoda står med som avsändare från motreaktionerna till hatbreven mot spelföretaget EA.
1 av 3
Yoda står med som avsändare från motreaktionerna till hatbreven mot spelföretaget EA. - Foto: Stella Pictures
Anledningen till hatstormen beror på att spelföretaget tillåtit en homosexuell kärleksrelation...
2 av 3
Anledningen till hatstormen beror på att spelföretaget tillåtit en homosexuell kärleksrelation... - Foto: SCANPIX
... i det extremt populära spelet Star Wars: The Old Republic.
3 av 3
... i det extremt populära spelet Star Wars: The Old Republic. - Foto: SCANPIX

Star Wars-homofober rasar över kärlekshistoria

Dator- och tevespelsutgivaren Electronic Arts har blivit offer i en hatisk homofobkampanj.


Star Wars: The Old Republic

Spelet lanserades i december 2011 av utvecklaren Bioware. Handlingen utspelar sig omkring 3 500 år före Darth Vader och kan på så vis berätta en egen historia, skild från filmerna.

Vissa uppgifter hävdar att spelet är det dyraste någonsin där spelstudion Bioware tillsammans med Electronic Arts lagt ner omkring 125 - 200 miljoner dollar på att utveckla spelet.

Tevespelsutgivaren Electronic Arts, EA blir överrösta av hatbrev. Anledningen är att de tillåtit en homosexuell kärleksrelation i det omåttligt populära spelet Star Wars: The Old Republic.

Hatbreven uppmanar människor att bojkotta spelbolaget så länge de fortsätter tillåta homosexuella relationer i spelet. Enligt Forbes misstänks flera av breven komma från organisationen Florida Family Association som bland annat menar att barn och ungdomar kan ta skada av att det förekommer HBTQ-peroner i spelen.

Motreaktion

Samtidigt som homofober fortsätter att skicka hatbrev till spelföretaget växer motreaktioner på flera andra ställen. Organisationen All Out uppmanar människor att skicka brev, där Yoda står med som avsändare, till EA för att uppmuntra företaget till att hålla sig borta från "den mörka sidan".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.