Namnet lockar många irriterande turister varje år. Trots det behålls det berömda namnet.
Namnet lockar många irriterande turister varje år. Trots det behålls det berömda namnet. - Foto: FAKSIMIL FÅRN YOUTUBE.COM

Byborna behåller Fucking - förblir "fuckingers"

Efter skämtsamma turister som lockas till byn, massvis av halvnakna tjejer som poserat bredvid bynamnet och minst tretton stulna skyltar - behåller Fucking sitt berömda namn.


Fuckings historia

Enligt experter kommer byns namn ursprungligen från en bayersk adelsman som hette Focko. Sedan dess har namnet anpassats till mer modern stavning och på 1800-talet blev det till slut Fucking.

Nu är alltså ett namnbyte aktuellt igen. Den hetaste kandidaten är att byta till byns namn på 1600-talet, vilket var "Fugging".

FUCKING. Under fredagskvällen hölls en omröstning i den österrikiska byn Fucking som gick ut på att bestämma huruvida det berömda namnet skulle behållas eller ej.

– Alla "Fuckingers" måste komma överens om vi ska ändra det eller inte, sa Franz Meindl till The Telegraph, innan röstningen.

Initiativet till omröstningen togs efter att invånarna tröttnat på att göras till åtlöje för hemortens namn. Och till sist stod det klart - byborna skulle fortsätta att kalla sig själva för "fuckingers", skriver Region News.

Ursprunget spåras ända tillbaka till 1000-talet, då en adelsman vid namn Focko inspirerade till bynamnet.

I dag har byn 104 invånare.

 

Här uppmärksammas byn i brittisk teve:

By
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En man tände på fredagen eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut.