Yishai menar att staten borde sätta människor med afrikanskt ursprung i arbetsläger.
1 av 3
Yishai menar att staten borde sätta människor med afrikanskt ursprung i arbetsläger. - Foto: Dan Balility/Scanpix
Eli Yishais djupt rasistiska uttalande kommer efter att en israelisk medborgare våldtagits av personer med östafrikanskt ursprung.
2 av 3
Eli Yishais djupt rasistiska uttalande kommer efter att en israelisk medborgare våldtagits av personer med östafrikanskt ursprung. - Foto: Dan Balilty/Scanpix
Premiärminister Binyamin Netanyahu stödjer Yishais åsikt. Han har gett order till försvarsministeriet att påskynda byggandet av en 240 kilometer lång mur mot den Egyptiska gränsen.
3 av 3
Premiärminister Binyamin Netanyahu stödjer Yishais åsikt. Han har gett order till försvarsministeriet att påskynda byggandet av en 240 kilometer lång mur mot den Egyptiska gränsen. - Foto: Lior Mizrahi/Getty Images

Israelisk minister: "Sätt afrikanerna i fängelse eller läger"

De isrealiska toppolitkerna menar att de invandrande afrikanerna är "infiltrerare och ett existentiellt hot mot sionismen".


Extrema åsikter

Det är inte första gången Eli Yishai kommer med ett kontroversiellt uttalande. Bland annat har han sagt att invandrare är "som en klump som är källan till sjukdomar som AIDS och hepatit". Han har även sagt att homosexualitet är en sjukdom, att asylsökande ska bo i arbetsläger samt att Hamas ska "fullkomligt utplånas".

TEL AVIV. Israels inrikesminister Eli Yishai meddelade under onsdagen att samtliga afrikaner som anses vistas i landet olagligt bör "skickas till läger eller fängslas". Detta efter att en israelisk medborgare våldtagits av personer som härstammar från östafrika, rapporterar Jpost.

- Vi kan inte upprätthålla säkerheten för israeliska invånare. Sätt alla utom undantaget (reds. anm. asylbeviljade personer) i fängelse eller läger, sa Yishai under en intervju.

Ministern påpekar däremot att det rör sig om "en betydligt liten del" av Israels afrikaner som finns i landet på lagliga villkor.

"Ett hot mot Israel"

Inrikesministern har upprepande gånger kallat de afrikanska flyktingar för "infiltrerare och ett existentiellt hot mot sionismen".

Yishais åsikter delas av premiärminister Binyamin Netanyahu som också kallat de invandrande afrikanerna för "ett hot mot Israel", uppger Jpost.

Enligt regeringen finns det över 50 000 afrikanska immigranter och asylsökande i huvudstaden Tel Aviv.

 

"Jag hoppas att det är bättre än där jag levde i Afrika":

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!