Så här ser burgarna ut i verkligheten.
1 av 3
Så här ser burgarna ut i verkligheten. - Foto: Nina Varumo/Scanpix
I den nya videon berättar McDonalds sanningen bakom de perfekta menybilderna.
2 av 3
I den nya videon berättar McDonalds sanningen bakom de perfekta menybilderna. - Foto: Charles Rex Arbogast / AP /SCANPIX
Så här ser de ut i reklamsammanhang.
3 av 3
Så här ser de ut i reklamsammanhang. - Foto: Alastair Grant / AP / SCANPIX

VIDEO: McDonalds använder hårtork på burgare för snyggare menybild

Hårtorkar, palettknivar och sprutor - nu avslöjar McDonalds hur burgarna förskönas för att se bättre och godare ut på menyn.


En ny trend bland företag

McDonalds nya intiativ "Our Food, Your Questions" uppmanar gäster att ställa frågor om maten. En av frågorna var varför burgarna ser annorlunda ut på menyerna från hur de ser ut i verkligheten - och videon spelades in.

Enligt marknadsstrateg-professorn Manish Kacker är detta en ny trend bland företagen: att ha mer insyn och interagerande med gästerna, det vill säga.

– Företagen har insett att i den här tiden av social media kan de inte längre kontrollera sitt varumärke, säger Kacker till The Star.

När supermodeller ska fotas krävs oftast timmar av styling och förberedelse för att få de bästa resultaten. Detsamma gäller för McDonalds burgare.

I en ny video avslöjar nämligen snabbmatsjätten processen bakom den perfekta menybilden. Och precis som med modeller stylas hamburgarna med både hårtorkar och sprutor, som i detta fall endast innehåller ketchup eller senap.

– Den köpta burgaren gjordes på ungefär en minut eller liknande, processen vi går igenom på en vanlig plåtdag tar flera timmar, säger McDonalds marknadsstrategchef i Kanada, Hope Bagozzi som syns i videon.

Filmen har tagits fram efter att matgäster under en längre tid irriterat sig på skillnaderna mellan bilderna på menyerna och burgarna i verkligheten.

Frågan är om gästerna kommer nöja sig med förklaringen och uppskatta ärligheten - eller bli ännu mer irriterade nu när McDonalds officiellt har avslöjat PR-tricket.

 

Se videon här:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.