Harvard University - ett av världens mest ansedda.
Harvard University - ett av världens mest ansedda. - Foto: Elise Amendola / AP / SCANPIX

Tema "incest" på Harvardfest

Ett något ovanligt partynamn upprör i den amerikanska collegevärlden. En grupp Harvardstudenter planerar "incestfest".


MASSACHUSETTS. I hopp om att elever på det egna elevhemmet ska hångla upp varandra har en grupp studenter på ett av världens mest ansedda universitet - Harvard University - kommit på det något kontroversiella temat "incestfest".

"Elevhemslivet är otroligt sammansvetsande, på gränsen till incestuöst", står det i en annons om festen i Harvards egen tidning The Crimson, rapporterar New York Daily News.

"Låt oss prata om riktig incest"

Målet med festen är att så många som möjligt ska ragga på varandra inom elevhemmet, därav namnet. Men alla är inte lika roade. Harvardstudenten Samantha Berstler försöker få Kirklandhemmet att byta namn genom en debattartikel i The Crimson.

"Låt oss prata om incest en stund. Riktig incest" är början på en uppräkning av hur många barn som drabbas av övergrepp varje år i USA. De hånfulla kommentarerna på hennes artikel från de som förespråkar temat lät inte vänta på sig.

"Det ser ut som att någon behöver få till det på incestfesten", skriver en av kommentatorerna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.