De här båda anklagas för att ha ätit upp sin fiskarkompis.
1 av 5
De här båda anklagas för att ha ätit upp sin fiskarkompis.
De hittades efter tre månader ute i den sibiriska vildmarken.
2 av 5
De hittades efter tre månader ute i den sibiriska vildmarken.
Deras ansikten var svullna på grund av kylan och de gick knappt att känna igen.
3 av 5
Deras ansikten var svullna på grund av kylan och de gick knappt att känna igen.
När de bjöds på soppa och sibirisk ravioli slukade de i sig maten.
4 av 5
När de bjöds på soppa och sibirisk ravioli slukade de i sig maten.
En förundersökning om mord har inletts.
5 av 5
En förundersökning om mord har inletts.

Är de här männen kannibaler?

De hittades mitt ute i Sibirien efter tre månader i kylan. Nu misstänks de två ryska männen ha ätit upp en eller två av sina kompisar.


Försvann i augusti

Det var på sensommaren som de tre männen begav sig ut i den sibiriska vildmarken för att fiska. I efterhand har det dock spekulerats i om de egentligen var ute och letade efter guld.

SIBIRIEN. Två fiskare i 30-årsåldern misstänks för kannibalism. De hittades i de kallaste delarna av Sibirien efter att ha varit borta i tre månader i 30-gradig kyla. 

Men deras två kompisar tros vara döda - en kropp har hittats som tyder på att de två överlevarna mördat mannen och sedan ätit av honom, uppger The Siberian Times.

Båda männen förnekar allt, men flera poliskällor säger att det är troligt att de ätit upp någon av sina vänner för att överleva.

– När vi såg på kroppsdelarna som hittades fanns det tydliga skärsår. Det betyder att någon skurit upp kroppen i delar, säger en källa.

Var knappt vid liv själva

Nu har en förundersökning om mord inletts samtidigt som polisen fortsätter leta efter den fjärde fiskaren.

Sibirien är den kallaste bebodda platsen i världen. De två männen var knappt vid liv när de hittades i november. Deras ansikten hade svullnat upp och blivit mörkare så de såg mycket äldre ut. Den ena mannens mamma kände knappt igen honom.

Om historien om kannibalism är sann påminner den lite grann om filmen "Alive" som baserats på en verklig händelse:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.