Obi-Wan Kenobi, en äkta jediriddare.
1 av 2
Obi-Wan Kenobi, en äkta jediriddare. - Foto: SCANPIX
Jediriddarna använder sig av kraften.
2 av 2
Jediriddarna använder sig av kraften. - Foto: STELLA PICTURES

Jedi-religion populäraste alternativa tro i England

Vart vänder du dig när du står inför ett stort problem? Tusentals människor i Storbritannien vänder sig till kraften. Huruvida de slåss med lasersvärd är däremot oklart.


Jediism

Jediism  är en religion som uppkommit ur Star Wars-filmerna. I Storbritannien finns det många som säger sig tillhöra jedi och Office for National Statistics har därför tagit upp jedi som en egen religion i folkbokföringen.

STORBRITANNIEN. En ny folkräkning som har utförts i England och Wales visar att 176 632 personer identifierar sig om jediriddare.

Den höga siffran gör att jedi-religionen är den mest populära alternativa tron och kommer på sjunde plats inräknat alla religioner.

Trots populariteten för den filmiska tron var det först efter en stor kampanj som religionen lades till i folkräkningen år 2001.

Då var det hela 390 127 människor som vände sig till kraften vid problem.

Tappat anhängare

Men nu har alltså religionen förlorat mer än 50 procent av sina anhängare. Kanske har de gått över till heavy metal-religionen? Den har nämligen 6 242 anhängare.

Närmare 30 000 personer identifierade sig som ateister, samtidigt som drygt 13 miljoner svarade att de inte tillhörde någon religion.

Fyra miljoner lämnade frågan tom, skriver The Telegraph.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?