Ashton Kutcher på filminspelningen av "jOBS".
1 av 3
Ashton Kutcher på filminspelningen av "jOBS". - Foto: Stella Pictures
Nuvarande Apple-vd:n Tim Cook.
2 av 3
Nuvarande Apple-vd:n Tim Cook. - Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX
Jobs död sörjdes världen över.
3 av 3
Jobs död sörjdes världen över. - Foto: Ng Han Guan / SCANPIX

jOBS - den värsta filmtiteln någonsin?

Filmen om den framlidne Applegrundaren Steve Jobs har stött på häftiga protester från fansen. Nej, den här gången beror det inte på Ashton Kutcher utan på filmens namn.


Två filmer

"jOBS" har galapremiär under Sundancefestivalen i Utah i januari. Sedan börjar den visas i USA i april och kommer till Sverige den 30 augusti. Senare kommer ett betydligt mer påkostad film producerad av Sony.

KALIFORNIEN. I april är det premiär för filmen om Steve Jobs liv, gestaltad av Ashton Kutcher. Men allt fokus har nu riktats från den väldigt omtyckta Applegrundaren till filmtiteln - "jOBS".

Den totalt misslyckade blinkningen till namnen på Apples produkter (iPhone, iPad och så vidare) har fått fans att gå i taket. Chris Taylor, skribent på tekniksajten Mashable kallar det den dummaste titeln någonsin.

"Det är exakt vad man får om man försöker skriva hans efternamn på en Windowsdator och missar att caps lock är på. Det är helt oförståeligt. Värre än så - det är ett hån mot minnet av en man som beundrade typografi i hela sitt liv och som allt la stor vikt vid de allra minsta detaljer", skriver han i ett inlägg.

"Vill att Jobs återuppstår och stryper idioten"

Även på Twitter går flera som sett fram emot filmen till attack:

Vissa hakar på med sina egna namn:

Nyhetssajten The Atlantic Wires redaktör Gabriel Snyder jämför med andra jobbiga namn:

Jobs avled den 5 oktober 2011 efter att ha förlorat kampen mot cancern.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.