Tröjan som fått flera kunder att rasa mot tacorestaurangen.
Tröjan som fått flera kunder att rasa mot tacorestaurangen. - Foto: Twitter / Faksimil

Restaurang tvingar anställda att bära rasistiska arbetskläder

"Så fångar du en illegal invandrare". Det är texten på den mexikanska restaurangen Taco Cids arbetskläder. Nu får restaurangen hård kritik.


Kritik mot invandring

Vid årsskiftet 2011/2012 införde South Carolina en ny invandringslag som ger polisen utökade befogenheter att kräva att invånarna bevisar att de har rätt att  vistas i delstaten. Lagen kräver att arbetsgivare kontrollerar anställdas uppehållstillstånd och den som är papperslös riskerar  böter.

Det är även olagligt att medvetet transportera eller ge husrum åt någon som vistas illegalt i delstaten.

WEST COLUMBIA. Den mexikanska restuarangen Taco Kid i West Columbia i USA har fått stor uppmärksamhet efter att en reporter fotograferat de anställdas arbetskläder.

T-shirten bär texten "Så fångar du en illegal invandrare" och nedanför finns en bild av en fälla med tacos som lockbete. Som om inte textens budskap är tydligt nog har restaurangen även valt att färga texten i vitt, grönt och rött vilka är den mexikanska flaggans färger.

Vägrar be om ursäkt

Taco Cid har besvarat kritiken med att arbetskläderna är ett "vitsigt och komiskt påstående om illegala invandrare" som inte innehåller något "rasistiskt eller hatiskt mot någon specifik etnisk grupp".

Restaurangen betonar att de serverar alla kunder oavsett "ras, religion eller politisk åsikt", men vägrar enligt The Gawker att be om ursäkt för tröjan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.