Din katt kan vara en större mördarmaskin än du tror.
1 av 3
Din katt kan vara en större mördarmaskin än du tror. - Foto: Scanpix
Katterna i USA har dödat så många djur att forskare varnar för att USA:s djurliv är hotat.
2 av 3
Katterna i USA har dödat så många djur att forskare varnar för att USA:s djurliv är hotat. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Forskarna uppmanar nu husägare att hålla bättre koll på sina tamkatter.
3 av 3
Forskarna uppmanar nu husägare att hålla bättre koll på sina tamkatter. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Studie: Katter dödar 24 miljarder djur varje år

En ny studie visar att katter varje år dödar över 24 miljarder djur i USA. Det är fler djur än de som dör i olyckor, av förgiftningar och människorelaterade orsaker – tillsammans.


Fakta

Studien visar att katter dödar mellan 1,4 och 3,7 miljarder fåglar och mellan 6,9 och 20,7 miljarder däggdjur. Antalet fågelmord är över fyra gånger så många som tidigare uppskattningar.

USA. En rapport från USA:s nationella forskningsinstitut för biologi och zoologi visar att katter är djurens värsta fiende. 

Under ett år mördar katter drygt 24 miljarder djur i USA. Något som enligt forskarna är ett stort hot mot det amerikanska djurlivet. 

– Vår studie antyder att katter utgör det största hotet mot amerikanskt djurliv. Vi hoppas att den stora dödligheten i djurlivet som vår forskning pekar på kan få en del kattägare att hålla sina katter inomhus och att beslutsfattare, viltdjursvårdare och forskare uppmärksammas på den stora betydelse katters rovlystenhet har på dödligheten i djurlivet, säger SCBI:s Pete Marra till BBC.

Bortsprungna katter och vildkatter dödar flest djur – tre gånger så många som tamkatter. Forskarna bakom rapporten förklarar att katter utrotat 33 djurarter på öar runt om i världen. Enligt New York Times är amerikanska fågelarter som vandringstrasten samt möss, kaniner och jordekorrar är under störst hot.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.