Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
3966
reaktioner idag

Universitet i London tillåter kokain-snortning

Publicerad 2013-02-23 19:32
  • BILD 1 av 1
    Foto: Claudio Bresciani/Scanpix Undersökning, Kokain, snorta

    Personerna i studien får snorta kokain - helt lagligt.

Får snorta kokain - helt lagligt. Undersökningen ska ge en bättre bild av hur kokain påverkar människokroppen.

17 personer rekommenderar detta.

LONDON. Kings College är universitet som tillåter personer att snorta kokain. Det vill säga - så länge personerna är deltagare i skolans nya knarkstudie. 

Men vem som helst får inte delta i undersökningen. Ett av kraven är nämligen att man som deltagare inte får ha testat droger i sitt förflutna. Deltagarna måste dessutom vara fysiskt hälsosamma och får inte "klippa eller färga håret" innan studien är över, skriver The Independent .

– Det här är en viktig naturvetenskaplig studie för att undersöka hur kokain och dess metaboliter sprider sig genom människokroppen. Alla nödvändiga etiska godkännanden har erhållits och studien kommer att genomföras under den högsta nivån av medicinsk övervakning i en särskild forskningssvit, säger en talesperson för universitetet.

Universitet har försäkrat myndigheterna om att man inte kommer att ta in några missbrukare - men frågan är om de kan lova att ingen av deltagarna lämnar studien med nya intressen. Det skulle ju vara ironiskt om deltagarna fick en förkärlek till kokssnortning, exempelvis.


17 personer rekommenderar detta.

KOMMENTARER

Text
Underskrifter
10327
  • Mer idrott i grundskolan – högre betyg
  • 15 minuters träning om dagen förlänger livet – flera år
  • Idrott kan motverka ångest och depressioner
Är det någonting du vill se hos framtidens ungdomar? Bidra till en förändring:

Skriv under här
Skriv under här
Skicka
Inga namn kommer att publiceras, läs mer här