Här slår han sin "bästa vän".
1 av 4
Här slår han sin "bästa vän". - Foto: Faksimil Daily Mail / RSPCA
Mannen måttar slag efter slag.
2 av 4
Mannen måttar slag efter slag. - Foto: Faksimil Daily Mail / RSPCA
Han kallar hunden "dirty fucking bastard".
3 av 4
Han kallar hunden "dirty fucking bastard". - Foto: Faksimil Daily Mail / RSPCA
Hunden skriker och kurar ihop sig.
4 av 4
Hunden skriker och kurar ihop sig. - Foto: Faksimil Daily Mail / RSPCA

Slår sin hund med planka – 27 gånger

En mycket våldsam video har läckt ut som visar en 36-årig man när han slår sin hund 27 gånger med en planka – för att hon av misstag gjort ifrån sig på golvet.


Kastade hundvalp

I augusti skrev Nyheter24 om en man från Blekinge som misstänks för djurplågeri sedan han lyft upp och kastat en valp i marken. Hunden bröt lårbenet.

MANCHESTER. En 36-årig man slapp fängelse efter att ha ställts inför rätta för att ha slagit sin hund 27 gånger med en planka

Videon på mannens misshandel av sin "bästa vän" har upprört många och visar mycket starka bilder. Han dömdes först till åtta veckors fängelse men domen ändrades senare till böter på cirka 2 000 kronor.

Vännen filmar slagen

Nu förbjuds han äga eller ha hand om något djur i fem år, men redan efter ett år kan mannen be om en ny prövning av förbudet, skriver Daily Mail.

Organisationen Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, RSPCA, tog hand om den treåriga bulldogen. De har nu släppt den video som visats upp i rätten och väckt avsky.

I klippet ses 36-åringen slå sin hund gång på gång medan den skriker och kryper ihop mot en dörr. Mannen ska ha börjat slå hunden sedan hon gjort ifrån sig på vardagsrumsmattan. En vän filmar slagen och när 36-åringen skriker "dirty fucking bastard" till hunden.

"Ondskefull attack"

När det sista slaget delats ut vänder han sig mot kameran och frågar: "Är det nog nu?".

– Det var en ondskefull, onödigt och oprovocerad attack på en naturligt snäll hund, säger Ben Strangwood på RSPCA till Daily Mail.

36-åringen slapp fängelse eftersom han visade ånger i rätten och såg ut att äcklas av sitt eget beteende när han såg videoklippet.

Se videon här (varning för mycket starka bilder):

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.