Cassidy Wolf när hon vann Miss Teen USA i somras.
1 av 3
Cassidy Wolf när hon vann Miss Teen USA i somras. - Foto: AP / SCANPIX
19-åringen är en av många kvinnor som ska ha utpressats.
2 av 3
19-åringen är en av många kvinnor som ska ha utpressats. - Foto: AP / SCANPIX
Hon har sagt att hon vill belysa problemen med brott på nätet.
3 av 3
Hon har sagt att hon vill belysa problemen med brott på nätet. - Foto: AP / SCANPIX

Skönhetsdrottningens webbkamera hackades: "Ska sprida nakenbilder"

I augusti utsågs Cassidy Wolf till "Miss Teen USA". Nu visar det sig att hon varit ett av offren för en ökänd nätbrottsling – som hackat hennes webbkamera.


Släppts mot borgen

Den 19-årige mannen misstänks av flera fall av utpressning, men det är möjligt att även andra brottsrubriceringar tillkommer. Han släpptes senare mot en borgenssumma på cirka 320 000 kronor.

KALIFORNIEN. Med hjälp av särskild mjukvara ska en 19-årig amerikansk man ha hackat flera unga kvinnors webbkameror. Sedan har han försökt utpressa dem genom att hävda att han har nakenbilder som han ska sprida.

En av de drabbade visar sig nu vara årets "Miss Teen USA" – Cassidy Wolf, 19. Det bekräftades sedan mannen gripits av FBI i Orange County, skriver New York Post.

Fick anonymt mejl med krav

För en månad sedan berättade Wolf i teve att hon fått ett anonymt mejl från någon som uppgav att han hade nakenbilder på henne. I stället för att gå honom till mötes gick hon till polisen.

Mannen i mejlet hotade med att lägga upp nakenbilderna på hackade konton på sociala medier om inte kvinnorna skickade nakenvideos, bilder eller lydde hans order under ett fem minuter långt videosamtal via Skype.

Enligt USA Today har Wolf tidigare sagt att hon ska använda sitt nyvunna kändisskap till att belysa de problem med nätbrottslighet som finns i USA.

Se och hör Cassidy Wolf berätta tio saker om sig själv:


/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.