Brutal misshandel.
1 av 3
Brutal misshandel. - Foto: SCANPIX
Mannan hängdes ut som pedofil på Facebook.
2 av 3
Mannan hängdes ut som pedofil på Facebook. - Foto: SVENSKA DAGBLADET
Och misshandlades av bland annat Catherine Ashworth.
3 av 3
Och misshandlades av bland annat Catherine Ashworth. - Foto: Polis

Oskyldig man hängdes ut som pedofil – misshandlades grovt

Mannen hängdes ut på Facebook som pedofil - utan att vara dömd för något. Det ledde till att han misshandlades av tre personer.


Erkände

Ashworth erkände till slut sina brott, men vägrade att berätta vilka det var som hade hjälpt henne under misshandeln som lämnade Cresotti med ett brutet revben, skärsår och svullnader.

BURNLEY. Antonio Cresotti, 39, hängdes ut på en Facebooksida som "identifierade pedofiler". Inte för att Cresotti någonsin hade dömts eller ens varit misstänkt för något liknande. Men en dag knackade det på hans dörr och han såg att det var Catherine Ashworth, en 29-årig kvinna som Cresotti känt i ungefär en månad.

Ashworth och ytterligare två andra rusade omedelbart in och började misshandla Cresotti och skrek att han var en pedofil.

– Han måste ha slagits medvetslös för nästa sak han kommer ihåg är att en bil kör bort från huset och att han ringer efter polis, sa åklagaren Kimberley Obrusik enligt Daily Mail.

"Hoppade till och med på hans huvud själv"

Det visade sig snart att det var Ashworth, som är gravid i 15:e veckan, som hade sett Cresottis namn på internet och därefter rekryterat sina två medhjälpare. I efterhand skröt hon om det hela på Facebook-

"Jag hoppade till och med på hans huvud själv. Alla pedofiler förtjänar att hängas", skrev hon enligt Daily Mail.

Även efter att hon greps fortsatte Ashworth att hävda att hon hade gjort det rätta och att Cresotti var en pedofil eftersom att "det stod över hela internet".

Dömdes

Facebooksidan som hängde ut Cresotti, kallad för "Predators Watch", är dock ökända för att hänga ut oskyldiga personer och sedan kräva dessa på pengar för att ta bort uppgifterna. Sidan är numera borttagen, skriver Daily Mail.

Ashworth åtalades och dömdes nyligen till 16 månaders fängelse av Burnley High Court.

– Du identifierade den här helt oskyldige mannen och nu söker han hjälp för mentala problem, hans epilepsi har blivit värre och han har flyttat från sitt hus av rädsla för att stanna kvar, sa domaren Beverley Lunt till Ashworth enligt Daily Mail.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.