Lizzie kallades världens fulaste – här tar hon en vacker revansch

Det var när Lizzie Velasquez gick på gymnasiet som hon upptäckte en video på Youtube med namnet "Världens fulaste kvinna" i vilken hon själv hade huvudrollen. Nu bestämmer hon själv vad som är vackert.


Klarar du av utmaningen?

Mobbing förekommer inte bara i grundskolan, den kan sträcka sig långt upp i åldrarna. Våga stå emot.

Nyheter24 utmanar dig att den kommande veckan säga hej till den du aldrig hälsar på, sätta dig med hen som alltid sitter ensam på lunchen eller stå upp för någon som blir orättvis behandlad. Vare sig det är i skolan, på jobbet eller på nätet.

Filmen som pekade ut nu 24-åriga Lizzie Velasquez som "världens fulaste kvinna" hade enligt Huffington Post då fått miljontals visningar. Lizzie som lider av ett ovanligt syndrom som gör att hon inte kan gå upp i vikt, åldras i förtid och som gjort henne blind, bröt trots det inte ihop.

Även om det i sig är starkt nog tog Lizzie ändå ett steg längre. Ett stort steg. För hon ville inte låta nätmobbarna bestämma vad som var vackert eller inte. 

Med stöd av sin familj lyckades hon vända det hårda hatet till motivation. Hon ville inte låta de elaka människor som stått bakom filmen, eller de som tittat snett på gatan, definiera henne. 

I en föreläsning, med en hög dos charmig humor, berättar den unga kvinnan sin historia och ger publiken en viktig påminnelse: Om du inte låter andra definiera vem du är kan mobbarna aldrig vinna. 

Så här lät det när hon förra månaden ställde sig på scen:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.