Det är dumt att trolla sig själv.
1 av 2
Det är dumt att trolla sig själv. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Speciellt om du gör det från din egen IP-adress.
2 av 2
Speciellt om du gör det från din egen IP-adress. - Foto: TT

Kvinna trollade sig själv – åkte in i fängelse

En brittisk kvinna tros vara den första att bli fängslad på grund av att ha trollat sig själv.


Andra nättroll

Reece Elliott dömdes till två års fängelse efter att ha skrivit hatiska inlägg på avlidna människors sidor och hotat med en skolmassaker.

ENGLAND. Michelle Chapman, 24, skapade fejk-konton på Facebook som verkade tillhöra hennes pappa och hans fru. Från de kontona skickade hon sedan kränkande meddelanden, som ofta var av sexuell natur, till sig själv under ett helt år. 

Michelle Chapman kontaktade polisen flera gånger och menade att hon kände sig kränkt av meddelandena som hennes pappa och hans fru skickade till henne, skriver brittiska Metro.

Pappan skiljde sig

Polisen skickade flera varningar till pappan och hans hustru men eftersom meddelandena inte slutade komma startade polisen till slut en utredning i ärendet. Då hade Michelle Chapmans härjningar redan lett till att pappan och hustrun skiljt sig till följd av polisens varningar. Under utredningen upptäckte polisens IT-enhet ganska snart att kontona var skapade från Chapmans egen IP-adress.

Hon nekade först till anklagelserna men när bevisen blev för starka erkände Michelle Chapman att det var hon som låg bakom kontona. Chapman dömdes till 20 månaders fängelse och fick dessutom besöksförbud och får inte kontakta sina offer, skriver Metro.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.