"Mor- och farföräldrarna är otroligt stöttande", säger en källa.
1 av 3
"Mor- och farföräldrarna är otroligt stöttande", säger en källa. - Foto: Scanpix
Det unga paret ska ha varit tillsammans i över ett år innan födseln.
2 av 3
Det unga paret ska ha varit tillsammans i över ett år innan födseln. - Foto: ROSS SETFORD
Mamman var elva år gammal när hon blev gravid.
3 av 3
Mamman var elva år gammal när hon blev gravid. - Foto: Ap

12-årig flicka och 13-årig pojke har fått ett barn tillsammans

12 år gammal – och redan förälder. Ja, det är verkligheten för en ung flicka i Storbritannien. Pappan är dock inte mycket äldre han.


Morfar vid 29

Nyheter24 har tidigare skrivit om en annan ung morfar, som var 29 år gammal när han fick sitt barnbarn och då innehöll rekordet.

STORBRITANNIEN. Härom veckan kunde Nyheter24 rapportera om en man i Storbritannien som blivit landets yngsta morfar – redan vid 27 års ålder.

Mannen har en 13-årig dotter som väntas föda sitt första barn inom några månader. Mannen själv var 14 när hans dotter föddes. 

Vill det sig väl – eller illa... – kan han dock räkna med att bli slagen i framtiden.

"Otroligt stöttande"

Brittisk media rapporterar nämligen om ett ungt par som fött en dotter nyligen. Anmärkningsvärt är dock att paret utgörs av en 12-årig flicka och en 13-årig pojke. Flickan var blott elva år gammal när hon blev gravid. Parets unga åldrar gör dem till landets yngsta föräldrar – någonsin.

– Barnets mamma och pappa har haft ett förhållande i över ett år, så det är ingen flyktig romans. De planerar att hålla ihop och uppfostra sin dotter tillsammans, säger en källa till The Sun, och fortsätter:

– Mor- och farföräldrarna är otroligt stöttande. Det är en svår situation eftersom att föräldrarna är så unga men deras familjer står bakom dem.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!