Vad tycker du om det?
Vad tycker du om det? - Foto: Montage

Samm stängdes av från Instagram – för att hon var för tjock

Efter att Instagram tog bort hennes bild i underkläder rasade hon och anklagade företaget för diskriminering på grund av sin vikt och kroppsform.


Instagram

Mannen la upp en bild på sin nyligen tatuerade hund. Något som ledde till en hatstorm på Instagram. Läs mer här.  

OHIO. Samm Newman, 19, blev tillfälligt avstängd från sitt Instagram-konto efter att hon lagt upp en bild på sig själv i en bh och prickiga trosor. Det sociala nätverket tog dessutom bort bilden från hennes konto, skriver Daily News.

”Bröt mot sociala nätverkets riktlinjer”

Den självsäkra tonåringen blev upprörd över att hennes bild tagits bort från det sociala nätverket för att den ”bröt mot sociala nätverkets riktlinjer”. Nu anklagar hon Instagram för diskriminering på grund av sin vikt och kroppsform. 

– Jag blev arg och jag gick in på #bodylove och såg bilder på tjejer som är mycket mer avslöjande och lockande på sina bilder, säger Samm Newman till Daily News och fortsätter:

– Saken är den att det inte är bara jag som råkar ut för det. 

Företaget blundar

Enligt Samm Newman blundar företaget när det kommer till uppenbar pornografi och kvinnor i bikini och underkläder, eftersom alla dessa kvinnor är tunna, solbrända och har en viss dragningskraft. Så hon tog saken i egna händer och skickade skärmdumpar med bilder på vissa lättklädda och magra kvinnor till Instagram, men fick ingen respons. Då bestämde hon sig för att berätta sin historia i lokala medier.

Erkände misstag

Då kommenterade Instagram händelsen och sa att de verkligen är ledsna över deras misstag. De berättar även att kontot inte borde tagits bort. Enligt företaget återställde de Samms konto och dess innehåll så fort de var medvetna om problemet, skriver Daily News.  

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.