Galaxy S4 började brinna – under flickans kudde

En telefon som smälte och började brinna under tiden den laddades gjorde att en 13-årig flickas säng började brinna.


USA. Ariel Tolfree, en 13-årig flicka i Texas, väcktes av att hennes säng brann. Det var hennes mobiltelefon, en Samsung Galaxy s4, som hade börjat brinna under kudden. 

– Hela telefonen smälte. Plasten, glaset, allt – man kan inte riktigt se att det var en telefon, säger flickans pappa, Thomas Tolfree, till Fox 4.

Hade nytt batteri

Tolfree hade tidigare köpt ett nytt batteri till telefonen, som inte vad godkänt av tillverkaren, och installerat det i dotterns telefon. 

Under natten när hon laddade telefonen hade batteriet svält och därför börjat brinna, men flickans pappa menar att det inte spelar någon roll var batteriet kom från.

– Vi har en rimlig förväntning på att produkterna vi köper ska vara säkra, säger Tolfree till Fox 4. 

Får ej täckas över

Samsung i sin tur hävdar att det står tydligt i telefonens användarmanual att telefonen inte får täckas över med sängkläder, kroppen eller tjocka kläder. 

Se ett nyhetesinslag med flickan och hennes pappa här: 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japan höjer räntan efter 17 år

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

1 timme sedan
Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.