Pappan vädjar till världen: "Dela videon och rädda min dotter"

Hans dotter har en ovanlig sjukdom. För att hjälpa forskningen, och sin dotter, ber nu pappan om hjälp.


Rock mot cancer

Häromveckan skrev Nyheter24 om Peter som förlorade sina föräldrar i cancer och som nu samlar in pengar genom att anordna konserter

Den 17 december förra året blev Magnolia Tesler diagnostiserad med den ovanliga sjukdomen Retts syndrom, skriver Huffington Post.  

Sjukdomen, som enligt Socialstyrelsen orsakas av störningar i hjärnans mognad vilket leder till svåra funktionsnedsättningar, drabbar omkring en av 10 till 15 tusen kvinnor.

Retts orsakar bland annat skolios, kramper, funktionsnedsättning och försämrad talförmåga. Det finn inget botemedel och knappt någon behandling mot sjukdomen.

Vädjar till världen

För att öka medvetandet om sjukdomen och för att samla in pengar till sjukvården gjorde Magnolias pappa, AJ Tesler, en video vid namn "Rädda min dotter, dela denna video". 

Alla pengar som videon genererar kommer att gå till sjukvården och forskningen kring Retts syndrom. 

– Ju fler som tittar på den här videon desto mer närmar vi oss ett botemedel. Videon har reklam i sig så varje visning blir till pengar, skriver pappan på familjens sajt

Förlorat talförmågan

I videon förklarar AJ sjukdomsförloppet. Han berättar att dotterns symptom visade sig plötsligt efter tre års normal utveckling. Magnolia har förlorat talförmågan, men forskning som har gjorts visar att den skulle kunna komma tillbaka om rätt behandling hittas.  

Trots att det inte finns något botemedel i nuläget kan insamlade pengar till forskningen leda till att ett sådant hittas i framtiden. Om inte för Magnolia så för någon annan, uppger pappan enligt Huffington Post

Se videon här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.