Det finns kvinnor som känner sig säkrare med kvinnliga chaufförer.
1 av 2
Det finns kvinnor som känner sig säkrare med kvinnliga chaufförer. - Foto: Ap
Än erbjuds inte servicen i Sverige.
2 av 2
Än erbjuds inte servicen i Sverige. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Appen för dig som vill ha en kvinna som taxichaufför

Skulle du helst vilja ha en kvinnlig taxichaufför? Den här appen hjälper dig.


En ny taxiapp som är riktade till kvinnor är på väg att lanseras i bland annat New York. Appen, som kallas SheTaxi, är till för att kvinnor ska kunna hitta och beställa en taxi som har en kvinnlig chaufför bakom ratten, skriver New York Post. 

I dag är det svårt att hitta en kvinnlig chaufför då det är mindre än tre procent av 115 000 licensierade taxi- och limousinchaufförer som är kvinnor. Och det är ett problem för de kvinnor som känner sig osäkra när de åker ensamma med manliga chaufförer. 

– Varför har vi inte kvinnliga chaufförer för tjejer? Det vore bra att ha den valmöjligheten, säger skaparen av appen, Stella Mateo till New York Post. 

Vad händer om en man beställer?

Utvecklingen av appen har pågått i två år, tanken är att den ska sprida sig till andra städer. Den skulle ha lanserats i måndags men Stella har valt att vänta tills hon har fler kvinnliga förare. Än så länge är det 100 förare som har anmält intresse, målet är 400 till. 

Det finns dock kritik mot appen. För det första är det förbjudet för taxichaufförer att neka kunder som förbeställer en taxi, enligt riktlinjerna för branschen. Till exempel om en man skulle beställa taxin. Men Stella säger att de kvinnliga chaufförerna som är anknytna till appen får plocka upp vem de vill. Syftet med appen är mer att kvinnor ska kunna hitta kvinnliga chaufförer.

"Skulle känna mig tryggare med bara kvinnor"

Men appen är efterfrågad. Ett annat taxibolag, Brooklyn Radio Dispatch, berättar att de har förlorat kunder på grund av att de inte kunnat erbjuda kvinnliga chaufförer. Och frågar man kvinnorna själva är appen en bra idé. Även bland chaufförerna är reaktionerna positiva.

– Jag bestämde mig för att börja köra igen när jag fick höra om appen. Jag var oroad över min säkerhet innan och skulle känna mig tryggare med att bara köra kvinnor, säger taxichauffören Dinorah Decruz till New York Post.

/
USA
/
/
/
App
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att det är en bra idé?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Armani svänger – börsnotering möjligt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.