Treögd kalv dyrkas i Indien – tros vara gudomlig

Den lilla kalven tros vara en reinkarnation av guden Shia och får därför stor uppmärksamhet världen över.


Guden Shiva

Shiva utgör tillsammans med Vishnu och Brahma de högsta gudarna inom hinduismen. Han avbildas vanligtvis med tre ögon och fyra armar i en yogaliknande ställning. 

Lingam, en fallosliknande pelare, är en annan vanlig symbol för Shiva.

INDIEN. En liten nyfödd kalv har blivit eftertraktad i Indien. Den föddes nämligen med ett tredje öga, som gör att den påminner väldigt mycket om den hinduiska guden Shiva, som också hade ett tredje öga, skriver Daily mail. 

"Ber till den som en gud"

Man tror att det kalven kan vara en reinkarnation av Shiva och troende har därför rest långt i hopp om att få klappa kalven och be till den.

– Det är en mirakelkalv, så vi avgudar den och ber till den som en gud. Vi tror att den kommer att ge oss och folk runtomkring oss tur, säger kalvens ägare Rajesh enligt Daily mail.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen ser ut att öppna uppåt

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

"Flera bilar i olycka, E22.", skriver polisen på sin hemsida.