Julia Volkova – då och nu.
1 av 3
Julia Volkova – då och nu. - Foto: Faksimil / Montage
Från ett uppträdande 2005.
2 av 3
Från ett uppträdande 2005. - Foto: AP / TT
Julia och Jelena framträdde som att de var ett par.
3 av 3
Julia och Jelena framträdde som att de var ett par. - Foto: AP / TT

Låtsades vara lesbisk i Tatu – nu kommer hon ut som homofob

Julia Volkova var en av tjejerna i ryska Tatu som låtsades vara ett lesbiskt par. Nu säger hon att hon aldrig skulle acceptera om hennes son var homosexuell.


Återförenades vid OS

Den "lesbiska" popduon gjorde ett något oväntat comeback-nummer vid invigningen av vinter-OS i Sotji i Ryssland i februari.

År 2000 slog de igenom i hela världen med låten "All the things she said" och videon där de stod och hånglade i regnet iklädda skolflicksuniformer. 

Senare avslöjades det att Julia Volkova och Jelena Katina, som utgjorde den ryska popduon Tatu, bara hade låtsas vara lesbiska för att få uppmärksamhet. Nu har Volkova bestämt sig för att gå ut och ta strid – mot homosexuella.

"En man måste vara en riktig man"

I en intervju med rysk tv säger hon att hon aldrig skulle acceptera om hennes son var homosexuell.

– Jag anser att en man måste vara en riktig man. Gud skapade människan för fortplantningen, det är naturligt. Mannen är för mig stödet, styrkan...jag skulle inte acceptera en homosexuell son, sa Volkova enligt Gay Star News.

Hon fortsatte genom att berätta att hon absolut inte har något emot lesbiska.

– Två tjejer tillsammans – det är inte samma sak. För mig ser lesbiska rent estetiskt bättre ut än två män som håller varandras händer eller kysser varandra. Men jag vill säga att jag inte är emot homosexuella. Jag vill bara att min son ska vara en riktig man, inte en bög, säger hon i intervjun.

"Lite bättre än mördare"

Volkova var dock inte klar där. Hon fortsatte genom att jämföra homosexuella män med andra människor som hon tycker illa om.

– Jag tycker fortfarande att det är bättre att vara homosexuell än att vara mördare, tjuv eller narkoman. Om man får välja mellan alla dessa saker är homosexuell lite bättre än resten, sa hon enligt Gay Star News.

Se tv-intervjun textad här:


Se videon till genombrottet "All the things she said":


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.