Felicity var brännmärkt med ordet "fuck" när hon hittades.
1 av 4
Felicity var brännmärkt med ordet "fuck" när hon hittades. - Foto: Lexington Humane Society/You Tube
 7-åriga valpen hittades med ordet "fuck" inbränt i pälsen.
2 av 4
7-åriga valpen hittades med ordet "fuck" inbränt i pälsen. - Foto: Lexington Humane Society
Felicity har nu opererats för att dölja ordet.
3 av 4
Felicity har nu opererats för att dölja ordet. - Foto: Associated Press
Felicity efter operationen.
4 av 4
Felicity efter operationen. - Foto: Associated Press/You Tube

Pitbullvalpen hittades brännmärkt med "fuck"

En valp hittades övergiven, fastbunden och brännmärkt med ordet "fuck". Nu har hon fått hjälp.


Filmade valpmisshandel

Tidiigare i år skrev Nyheter24 om en film där man kunde se några pojkar misshandla en valp i Usa. Filmen ledde en Facebookstorm och att valpen kunde omhändertas och pojkarna greps. 

USA. För en månad sedan hittade man en övergiven pitbullvalp fastbunden vid ett staket i staden Lexington i Kentucky. På sidan av valpens bakdel hade någon bränt in ordet "fuck". Enligt den lokala nyhetskanalen WKYT, var valpen brännmärkt flera månader innan hon övergavs. 

Djurhjälpsorganisationen Lexington Humane Society som räddade den sju månaders gamla valpen, har tagit hand om den och döpt den till Felicity. 

– Jag kan inte fatta att man gör något sådant här mot sin hund, säger Dani Constance som arbetar på en hjälporganisation till nyhetsbyrån AP. 

Plastikopererad för att dölja ordet

Enligt WKYT bad organisationen allmänheten om hjälp för att kunna bekosta en plastikoperation på Felicity. Flera människor donerade pengar och nu har hon äntligen fått kirurgisk hjälp för att bli av med ordet. Liz Ubelhor som opererade Felicity säger att hon blev bränd med kemikalier.

– Det här inte på grund av att någon varit ouppmärksam eller klumpig. Det här är helt klart gjort med flit. Det råkar inte bli ett ord, säger hon till AP. 

Tips på gärningsmannen belönas

Sedan historien om Felicity blev känd, har människor donerat massor av pengar till organisationen. Dessutom är det flera som har hört av sig för att de vill adoptera valpen. Den som vet något som kan hjälpa polisen i jakten på gärningsmannen, kommer att få 3500 dollar i belöning, skriver AP.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.