Kampanjen som har kritiserats.
Kampanjen som har kritiserats. - Foto: Victorias Secret

Victorias Secret får kritik för kampanjen om "perfekta kroppen"

Victorias Secret får stark kritik för sin nya kampanj om den "perfekta kroppen".


STORBRITANNIEN. Den amerikanska underklädeskedjan Victorias Secret har upprört många kvinnor med sin nya kampanj "The perfect body", skriver The Telegraph.

I kampanjen syns endast smala kvinnor och även om reklamen är för kedjans nya behå-kollektion så menar många kritiker att man syftar till att "The perfect body" är skadlig för unga kvinnor.

En av kritikerna är 22-åriga Frances Black som tillsammans med två vänner startade en namninsamling.

– Jag tror verkligen att det bara är ett riktigt skadligt budksap som sänds ut till unga kvinnor. Det är inte bra för kvinnors självkänsla och jag vill att de ska be om ursäkt och ta ansvar för sin kampanj, säger Black.

Gör kvinnor lyckligare

Hon har nu fått in över 500 namnunderskrifter.

– Varje dag bombarderas kvinnor med reklam som som får dem att känna sig osäkra i hopp om att de kommer att slösa pengar på produkter som ska göra dem lyckligare och vackrare. Victorias Secret använder denna taktik och placerar samma budskap om den "perfekta kroppen" över bilden på modeller med mycket smal kroppsbyggnad, säger Black, skriver The Telegraph.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.