Det föds alldeles för få barn i Japan, enligt en ny studie från myndigheten för familjeplanering.
1 av 4
Det föds alldeles för få barn i Japan, enligt en ny studie från myndigheten för familjeplanering. - Foto: AP
Nästan 50 procent av Japans vuxna har slutat ha sex. Om det fortsätter att födas lika få barn som det gör idag kommer befolkningen att halveras till år 2100.
2 av 4
Nästan 50 procent av Japans vuxna har slutat ha sex. Om det fortsätter att födas lika få barn som det gör idag kommer befolkningen att halveras till år 2100. - Foto: Shizuo Kambayashi
15 procent av männen i studien uppgav att de förlorade intresset av att ha sex med sin fru sedan hon fött barn.
3 av 4
15 procent av männen i studien uppgav att de förlorade intresset av att ha sex med sin fru sedan hon fött barn. - Foto: Ap
Drygt 24 procent av kvinnorna tycker sex är för besvärligt.
4 av 4
Drygt 24 procent av kvinnorna tycker sex är för besvärligt. - Foto: Ap

Japanerna ligger för lite – myndigheterna oroade

Vuxna människor i Japan har så lite sex att myndigheterna fruktar att befolkningen kommer mer än att halveras till år 2100.


JAPAN. Nästan 50 procent av vuxna människor i Japan lever ett liv utan sex. Det visar en ny studie gjord av Japans myndighet för familjeplanering. Studien gjordes i syfte att utreda vad som bör göras åt den minskade barnfödseln i landet, skriver The Telegraph. 

"Trött efter jobbet"

Av de 3 000 personer som intervjuades i studien uppgav 49,3 procent att de inte haft sex under den senaste månaden. Det är dock en ökning med fem procent sedan en likadan studie gjordes år 2012. 

Anledningarna till japanernas minskade sexliv hade flera anledningar. Bland annat uppgav över 21 procent av de gifta männen som svarade att de var för trötta för att ha sex efter jobbet. 15 procent uppgav att de inte var intresserade av att ha sex med sin fru sedan hon fött barn. 

Befolkningen minskar

Nästan 24 procent av kvinnorna uppgav att det var för "besvärligt" att ha sex. 

Studien visar också att allt fler unga män visar lite eller inget intresse alls av sex. Det oroar myndigheten eftersom befolkningen redan håller på att minska drastiskt. 

En japansk kvinna föder idag i genomsnitt 1,41 barn under sin livstid, vilket är alldeles för lite för att befolkningen ska hållas på den nuvarande nivån, skriver The Telegraph

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft sex den senaste månaden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.