Mamman visar sexpack på Instagram – anklagas för "fat shaming"

Vältränade mamman fick massiv kritik efter att hon la upp en bild på Instagram som många ansåg var "fat shaming".


STORBRITANNIEN. Abby Pell, mer känd som Superabs på Instagram, har fått kritik för att ha lagt upp en bild.

33-åringen lägger dagligen upp bilder på sin vältränade kropp och är omtyckt för sina inspirerande texter, skriver Buzzfeed.

Bildkälla: Instagram

I februari förra året laddade hon upp en bild på sig tillsammans med sin sexåriga dotter med texten: "Jag har ett barn, six pack och inga ursäkter". Trots att det nu är snart ett år sedan bilden laddades upp så har den fortsatt att spridas.

Bildkälla: Instagram

"Fat shaming"

Rätt snabbt fick hon kommentarer från sina följare där många menade att hon hånade tjocka människor.

– Det här är fat shaming, helt enkelt. Att exploatera sitt moderskap för att visa upp sig är avskyvärt, skriver en användare.

Bildkälla: Instagram

Pell skrev ett försvarsinlägg på sin Facebookprofil.

– Alla kan hitta ursäkter, alltför många människor tycker att det är lättare att göra det än att riskera att  misslyckas. Jag vill inte att fler kvinnor ska må dåligt, jag vill att de ska titta på mig och tänka: "Kan hon så kan jag", eftersom du verkligen kan, skriver hon bland annat i inlägget.

Ångrar sig inte

Även om hon mottog hatkommentarer så säger Pell att hon inte ångrar sig även om hon förstår att det skapade en hel del snack.

Bildkälla: Instagram

– Jag kan förstå att det är lite kontroversiellt. Jag kunde ha haft en annan text, ja, men hade jag nått ut till så många människor om jag hade gjort det?, säger Pell, skriver Buzzfeed.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!