Därför sitter han isolerad från lektioner och vänner tills håret växt ut några centimeter. Hans vänner har nu gjort en Facebooksida för att stötta honom.
Därför sitter han isolerad från lektioner och vänner tills håret växt ut några centimeter. Hans vänner har nu gjort en Facebooksida för att stötta honom. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Pojken rakade sig för att få in pengar till cancersjuka – straffades av skolan

Han rakade av sig allt hår för att han ville samla in pengar till välgörenhet. Men rakat huvud är emot skolans regler, därför straffades han med isolering.


Insamlingen

Här finns Stans insamling

STORBRITANNIEN. Den 14-åriga pojken Stan Lock rakade av sig sitt hår för att samla in pengar till dem som har cancer. 

– Jag ville göra det för att cancer är hemskt och för att jag känner personer som har drabbats, säger han till Mirror.

Han tänkte att folk skulle donera pengar eftersom det är ganska dramatiskt att raka av sig sitt hår, något som kan associeras till cancerbehandling.  

Så under söndagen fixade han en sida där man kan bidra med pengar och han rakade sig. Men det var inte något som hans skola, Churchill Academy, uppskattade. När han kom till skolan fick han höra att hans rakade huvud var emot skolans regler, i och med att det är en "extrem frisyr" – och han sattes i isolation. 

Sitter i ett eget bås

Stan får därför inte vara med på lektioner utan får sitta i ett eget bås hela dagarna, även när han äter lunch och har rast. Isoleringen kommer att gälla tills hans hår växt ut några centimeter – vilket kan ta veckor.

– Jag har försökt att prata med huvudläraren men han har sagt att om de gör det tillåtet för en elev kommer de andra kunna göra likadant, säger mamman Mel Rees till Mirror.

Har gjort Facebooksida

Hans vänner har nu gjort en Facebooksida för att stötta honom och för att få skolan att ändra sitt beslut. De har även satt upp affischer på skolan med texten £freestan. Stan själv ångar sig lite över att han rakade sig, han känner sig fängslad. 

–  Jag är rätt ledsen över att jag blir straffad för att jag ville göra en god sak. 


Men hans goda gärning har gett resultat, i nuläget har han samlat in cirka 62 000 kronor, vilket står i ett av de senaste inläggen på Facebooksidan


Finns regler som måste följas

En lärare på skolan vid namn Barry Wratten har uttalat sig skriver Mirror. Läraren vill inte kommentera det specifika fallet men generellt menar han att det finns regler på skolan som måste följas. Dessutom menar han att vill man samla in pengar till välgörenhet så är det bäst att prata med skolan så man inte gör något som kan leda till konsekvenser i onödan. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gjorde skolan rätt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.