1 av 3
- Foto: Svenska Dagbladet/TT Bild
2 av 3
- Foto: AP2009 / John Amis/ TT Bild
3 av 3
- Foto: TT Bild

Helt sjuk laserstråle framtagen – ska användas som vapen

Är framtiden här?


Det amerikanska företaget Lockheed Martin, som tillverkar grejer inom flyg- och rymdindustrin påstår sig ha gjort ett riktigt genombrott, skriver Mashable.

På sin Facebook-sida meddelar företaget att de tillverkat en laser som i ett test förstört motorn på en liten bil, på nästan två kilometers avstånd.


Testet visar enligt Lockheed att lasern kan användas mot fientliga fordon på marken, skriver Mashable.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är detta lite läskigt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.