Här mejar polismannen ned misstänkt brottsling med bil

Polisen kör rätt in i en misstänkt. Varning för starka bilder.


Det chockerande klippet filmat av en dash cam, en kamera som sitter på bilar, släpptes nyligen av polisen i Arizona.

Klippet visar en polisbil som kör in i en påstådd beväpnad misstänkt som enligt polisen hade begått en rad brott under den dagen.

Den misstänkte, Mario Valencia, är enligt polisen misstänkt för att ha rånat en Seven Eleven-butik, brutit sig in i en kyrka och startat en mordbrand, invaderat ett hem, stulit en bil och stulit vapen från en butik samt avfyrat flera skott i närheten av butiken.


I klippet kan man även höra ett skott som Valencia avfyrar mitt på öppna gatan och poliser som varnar varandra om att den misstänktes pistol definitivt är laddad.

Polisen kör sedan av vägen och åker rätt in i den misstänkte i en chockerande kollision som filmas av en annan polisbils dash kamera.

Valencia vårdades på sjukhus i två dagar efter händelsen, enligt polisen och han är åtalad för grov misshandel med dödligt vapen, två fall av väpnat rån och olaga utsläpp av ett skjutvapen, skriver abc news.

Valencias offentliga försvarare, Michelle Cohen Metzger, beskriver situationen i ett uttalande som "uppenbart övervåld av poliserna."

– Det är ett mirakel att han är inte död. Jag hoppas att staten tar hänsyn min klients mentala tillstånd vid den tiden, och att han inte tänkte skada någon, har Metzger sagt.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

1 timme sedan
Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

1 timme sedan
Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.