1 av 3
- Foto: Faksimil SVT
2 av 3
- Foto: Faksimil SVT
3 av 3
- Foto: Faksimil SVT

Gira blev utnyttjad som sexslav som 13-åring – fem år senare slår hon tillbaka mot männen

13-åriga Gira kidnappades och hölls som sexslav. Nu försöker hon få sitt liv tillbaka.


En dag när Gira var på väg till skolan kidnappades hon av en pojke på motorcykel, fyra år senare har SVT träffat flickan.

Gira var bara 13 år när hon kidnappades, och under flera månader hölls hon som sexslav av olika män, som när de var klara med Gira såldes henne vidare till nästa. Till slut räddades hon av polisen, men hennes kamp slutade inte där.

I dag är hon 17 år och med hjälp av sin pappa har hon lyckats ta sig igenom flera rättegångar. Det har gett resultat och i dag är flera män dömda för brotten de har utsatt henne för.

"Ingen vill gifta sig med mig"

Utan sin pappas stöd hade det aldrig gått enligt Gira.

– Han sa "vad som har hänt med dig ska inte behöva hända andra".

Det hela utspelade sig i den indiska delstaten Gujarat, och trots att Gira är det verkliga offret lägger många i omgivningen ändå skulden på henne.

– Ingen vill gifta sig med mig, berättar Gira för SVT.

De senaste åren har flera brutala övergrepp mot kvinnor i Indien uppmärksammats, men kvinnorna har nu börjat slå tillbaka. Många kvinnor vägrar vara offer och organiserar sig på många sätt. En av dem som har deltagit i många protester mot våldet är Gira.

Hon kämpar dels för sitt eget liv, men också för alla kvinnor i Indien. Hon kämpar för att det aldrig ska behöva hända igen.

Se SVT:s inslag här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.