- Foto: Ap / TT

För två år sedan var de lyxhundar – nu säljs de i värsta fall som mat

Hundar som tidigare var inne att ha är i dag inte längre mode i Kina. För vissa går de så illa att de blir till mat.


Nibble är en Tibetansk Mastiff, en väldigt stor hund som mer liknar ett lejon än en labrador. The New York Times skriver nu att mastifferna bara för några år sedan var högsta mode i Kina, och jättelandets nyrika överklass var beredda att betala enorma summor pengar för hundarna.


Bildkälla: New York Times

När de var som hetast på marknaden kostade hundarna mer än 200 000 dollar, nästan 2 miljoner svenska kronor. Ägarna tog till löjliga metoder för att försöka öka värdet på sina djur ännu mer. Det rapporterades bland annat om både silikon-inlägg och ansiktslyftningar.

Men det var 2013 och nu, bara två år senare, har "mastiffbubblan" spräckts. Nästa ingen vill längre köpa det dyra djuret, vilket gör det svårt för uppfödarna att överleva.

Vissa har nu gått så långt att de säljer hundarna till slakterier där deras kött kan bli mat. Det var just det som hände med Nibble. En dag packades han på en lastbil med massor av andra hundar för att köras mot sin död.

Som tur var räddades han i sista stund, och i dag tas han om hand av djurrättsaktivister, skriver New York Times.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Positiva toner inom tjänstesektorn

Trafikverket: E6 kan öppna i sommar

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för Kinaspionage i EU-parlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett kinesisk underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

"Polis och ambulans kallas till Cederdalsvägen/Valhallavägen med anledning av en trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.