1 av 4
- Foto: TT BILD
Attack mot turistort i Tunisien.
2 av 4
Attack mot turistort i Tunisien. - Foto: Twitter/Infodujour
3 av 4
- Foto: Twitter/Infodujour
IS-soldater.
4 av 4
IS-soldater. - Foto: Ap/TT bild

Ung student misstänkt för massakern i Sousse

Islamiska staten tar på sig dådet.


Gärningsmannen ska ha gjort en statusuppdatering på Facebook, för att sedan börja massakern som krävde minst 38 människors liv.

”Om min kärlek till jihad är ett brott, ska världen få se att jag är kriminell", ska 23-åringen ha skrivit enligt tunisiska tidningen Assabah.

Valde ut offren

Det var igår runt lunchtid som attacken ägde rum på stranden i Port El Kantaoui i Sousse. Den tunisiske terroristen kom gåendes med vad som såg ut att vara ett vanligt parasoll. Men i parasollet var den kalasjnikov som användes till attacken gömd. Vittnen uppger att han ska ha skrattat och skämtat under massakern, och valde ut sina offer (främst franska och brittiska), medan andra fick leva, skriver The Independent.

Ingenjörsstudent

Mannen tros vara den 23-åriga ingenjörsstudenten Saifeddine Rezgui. På olika sociala medier har konton med IS-koppling lagt upp bilder på den misstänkte terroristen, bland annat på honom med vapen. Islamiska staten ska ha tagit på sig dådet i natt. Enligt uppgift ska han ha kallats Abu Yihya al-Kairouni inom organisationen, enligt norska VG. Enligt Tunisiens premiärminister Habib Essid, ska Rezgui kommit från staden Gaafour och studerat till elingenjör på universitetet i Kairouan.

Sköts av polis

Den misstänkte sköts av polis efter attacken och bilder visar hans kropp liggandes på gatan nära strandhotellet Imperial Marhaba. Enligt VG visar övervakningsbilder hur gärningsmannen vandrade gatorna fram sökandes efter fler offer. Vittnesuppgifter och bilder säger att det var flera gärningsmän, även om mycket tyder på att den misstänkte 23-åringen verkade ensam.

Gårdagens massaker är det värsta terrordådet i Tunisien någonsin.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskt nej till mer socialt i EU

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.