1 av 3
- Foto: © Twitter
2 av 3
- Foto: © Twitter
3 av 3
- Foto: © Twitter

Syriska militanter avrättade IS-krigare med deras egna skräckmetoder

Rivalerna slog tillbaka med samma mynt.


Islamiska staten har länge använt videos av sina fruktansvärda avrättningar för att sprida skräck, nu svarar rivaliserande militant-gruppen Jaysh Al-Islam med samma mynt.

IS-soldaterna tvingas i videon ner på knä, samtidigt som en rebelledare tillkännager: 'Allah skapade inte en sjukdom utan att tillsätta ett botemedel till den.'

BILDKÄLLA

Jaysh Al-Islam, som betyder ungefär Islams Armé, består av flera syriska rebellgrupper som gått samman mot Assad-regimen i Syrien. De slåss både mot regeringen och IS och i och med den nya filmen väntas spänningarna öka mellan grupperna.

BILDKÄLLA

I videon är rebellgruppen klädd som offren i avrättningsfilmerna från IS, i orangea overaller, medan de tillfångatagna förmodade IS-krigarna, är svartklädda och maskerade. Efter att fångarna fått något att dricka, filmas deras ansikten tydligt innan de avrättas brutalt med ett skott bakifrån.

BILDKÄLLA

I videon säger en Jaysh Al-Islam-krigare att IS-soldaterna avrättades som hämnd för de tre rebeller som halshöggs av IS nyligen. Rebellgruppen refererar också till en stor strid mot IS i februari.

BILDKÄLLA

Innan fångarna avrättades hörs en militant säga:

"Den värsta katastrofen för vår jihad idag är en grupp personer som växer i en tid av splittring mellan muslimer. Den här gruppen hävdar att de är moderstaten och gjorde Takfir [anklagade för apostasi] på andra muslimer, utgjöt deras blod och plundrade deras egendomar och värdighet.

De har förvärrat...situationen för muslimer genom att korrumpera deras religion och levebröd och dödar de jihadistiska ledare som gjorde sitt bästa för att hjälpa vår slagna nation. De orsakade kaos för vårt folk i befriade områden och klippte av leveransvägarna för jihadisterna. De lämnade...Tehran intakt och attackerade istället våra moskéer.

Det här är straffet för vad de har gjort. Vi manar också deras kamrater att göra bot och omvända sig."

BILDKÄLLA

Jaysh Al-Islam ska enligt Daily Mail ha fler än 25 000 soldater och även pansarvagnar och annan militär utrustning. I april släppte gruppen en video som visar tusentals soldater och specialstyrkor i en stor militärparad.

BILDKÄLLA

Fotnot: Apostasi innebär att avfalla från något och kopplas ofta med att sluta bekänna sig till en tro. Enligt traditionell sharialag är apostasi ett av tre brott som kan ge dödsstraff, även om det inte står uttalat i Koranen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.