Bortadopterade systrar letade efter varandra – på Facebook

Systrarna fann varandra genom identiska efterlysningar.


17-åriga Katie Doak blev bortadopterad när hon var 18 månader gammal, och de senaste fem åren har hon försökt hitta sin biologiska mamma och syster men inte lyckats.

Katie bestämde sig till slut för att söka dem via Facebook, där hon la upp en bild på sig själv när hon håller i en skylt:


"Hej jag heter Katie. Jag föddes som Katherine Rebecca Leigh Wilson den 10 oktober 1997 i Jefferson County, Kentucky. Jag letar efter min biologiska mamma och halvsyster. Mamma heter Cynthia Michelle Wilson och föddes 9 maj 1977 i Louisville, Kentucky. Hon har sedan dess flyttat runt i Arizona, Kentucky och Indiana. Min syster heter Kelsey Wilson och föddes 16 april 1996. Snälla hjälp mig att hitta dem!”

Några dagar senare dök ett liknande inlägg upp på Facebook.


Bildkälla: Faksimil NBC


”Hej jag heter Kelsey och jag letar efter min syster! Hon heter Katherine Rebecca Wilson och såvitt vi vet så bor hon i Arizona. Hennes biologiska mamma heter Cynthia Michelle Wilson. Snälla dela detta och hjälp mig att hitta henne!”

– Jag visade min mamma inlägget direkt när jag fick syn på det, jag bara visste att det måste vara hon, säger Katie till People.

Och det var det. Senare på kvällen ringde Katie sin syster Kelsey och fick reda på att hon har ytterligare fem syskon.

– Det kändes inte så konstigt som jag trott. Det var mer som att vi redan kände varandra och det var väldigt lätt att prata med henne. Jag kan fortfarande knappt tro att det hänt, det känns underbart, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.