Kvävdes i en säng.
1 av 2
Kvävdes i en säng. - Foto: Ap / TT
Pyjamasen fastnade i en krok.
2 av 2
Pyjamasen fastnade i en krok. - Foto: Ap / TT

Bebis kvävdes till döds i barnsäng från Ikea

Pyjamasen fastnade i en krok, och 14 månader gamla Violet kvävdes.


14 månader gamla Violet Anderson kvävdes till döds efter att hennes pyjamas fastade i en krok. Det skriver Expressen.

Mamman Jennifer Anderson från London tittade till sin dotter efter läggdags. När hon nästa gång kom in till Violet märkte hon att bebisen strypts.

LÄS MER: Därför slutar Ikea servera alkohol

Pyjamasen hade fastnat i en krok på sängens utsida, och barnet hade inte längre kunnat andas. Hon fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Bildkälla: TT Bild

Nu ändrar Ikea i Storbritannien sina föreskrifter. Gary Robertson, företagets säkerhetsexpert, uppger för The Sun att krokarna inte ska användas på det viset, och att de aldrig marknadsförts så. För säkerhets skull kommer man lägga till en varningstext som lyder:

"Fäst inga föremål på in- eller utsidan av sängen. Ditt barn kan fastna och skadas".

LÄS MER: Man blottade penis för barnfamiljer på Ikea

Men i Sverige är det inte tal om någon ändring just nu, även om det kan bli aktuellt framöver.

– På Ikea tar vi produktsäkerhet på allra största allvar och i speciellt när det gäller vårt sortiment för barn. Vi har precis nåtts av informationen om detta fall och behöver undersöka mer kring omständigheterna hur vi ska agera på det, säger Anna Pilkrona Godden, pressansvarig på Ikea i Sverige, till Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.