16-åring lurade en hel stad – fejkade graviditet i 10 månader

Men historien är inte bara bisarr, utan också sorglig.


Behöver du en bulle i ugnen? Det kan den här hemsidan hjälpa dig med. I dagarna hamnade hemsidan fakeababy.com, som bland annat tillhandahåller fejkade ultraljud, i blåsväder, då det visade sig att en sextonåring i Michigan lurat hela sin hemstad att hon var gravid med trillingar. Det rapporterar Fox.


Bildkälla: FOX

Från början var det ingen som anade något lurt, hennes mage växte som den skulle och hon visade upp ultraljudsbilder. Men när hon varit "gravid" i tio månader väcktes misstankar från familj och vänner.

När en kvinna från facebookgruppen Moms of Triplets listade ut att ultraljudsbilderna var från fakeababy.com kontaktade hon familjen och avslöjade bluffen.


Bildkälla: FOX

Men "pranket" väckte inte några muntra miner. Polisen utreder nu om det kan röra sig om bedrägeri, då kvinnan fick många donationer inför födseln. Ingen har hittills anmält henne.

Det är inte första gången som sajtens produkter skapar rubriker. För ett par år sedan fälldes en man för att ha misshandlat sin flickvän efter att hon ljugit om en graviditet med hjälp av ett fejkat ultraljud. Dessutom har det enligt Washington Post varit en trend i Kina att ha låtsasmagar för att få en sittplats på de fullsmockade tunnelbanorna i Peking.

Sajtens skapare, Micheal Bob Stevens, kommenterar det aktuella fallet på Facebook och skriver att produkterna "självklart endast är för underhållningssyften" och att de tar avstånd från all annan användning av deras lösmagar, ultraljud och fejkad medicin.

Men historien om fejkgraviditeten i Wyandotte är inte bara bisarr, den slutar sorgligt. Kvinnan påstår att hon faktiskt var gravid, men förlorade barnen redan i sjätte veckan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.