Refugees welcome!
1 av 5
Refugees welcome! - Foto: Jens Meyer/TT Bild
Manifestation för flyktingar.
2 av 5
Manifestation för flyktingar. - Foto: Ap/TT Bild
Välkomnandes med leksaker.
3 av 5
Välkomnandes med leksaker. - Foto: Gero Breloer/TT Bild
Flygbolag erbjuder extra bagage för de som vill ta med sig extra saker för att hjälpa flyktingar.
4 av 5
Flygbolag erbjuder extra bagage för de som vill ta med sig extra saker för att hjälpa flyktingar. - Foto: TT Bild Montage
I Tyskland så kan tyskarna anmäla sig för att ta emot flyktingar till sitt hem.
5 av 5
I Tyskland så kan tyskarna anmäla sig för att ta emot flyktingar till sitt hem. - Foto: Ap/TT Bild

7 saker som visar att Europa kan vända krisen

Det finns ljus i mörkret.


1. I en tysk stad välkomnades flyktingarna med blommor och applåder. I Bayern hade man bullat upp med dryck, mat och leksaker till barnen när flyktingarna anlände.

Bildkälla: TT Bild

2. Facebook gruppen "Syrien kallar" har tusentals isländska medlemmar. De kräver att Island ska ta emot fler flyktingar. Dessutom erbjuder många i gruppen tak över huvudet och annan slags hjälp.

Bildkälla: TT Bild

3. Svenska researrangörer som Apollo och Fritidsresor erbjuder resenärer att ta med extrabagage till ställen som Kos dit många flyktingar anländer.

Bildkälla: TT Bild Montage

4. I Tyskland organiserar den tyska organisationen Refugees Welcome de tyskar som vill öppna sina hem för flyktingar. Mer än 780 tyskar har registrerat och tack vare detta har 26 flyktingar fått tak över huvudet. Och i Ungern demonstrerade man mot regeringens lagförslag mot hårdare kontroll av flyktingar.

Bildkälla: TT Bild

5. I Wien slöt cirka 20 000 personer i en manifestation för att kräva en rättvis och respektfull behandling av flyktingarna. Detta var bland annat en reaktion på att 71 flyktingar hittats döda i en lastbil på en österrikisk motorväg.

Bildkälla: TT Bild

6. I Stockholm kommer "Refugees welcome", en manifestation, hållas på söndag. Syftet är att visa att man vill välkomna flyktingarna till Europa, i stället för att stänga dem ute.

– Debatten ska inte handla om OM vi ska ta emot flyktingar, utan om HUR vi kan hjälpa våra medmänniskor i nöd, säger en av arrangörerna till Nyheter24.

Bildkälla: Faksimil Facebook

7. Här i Sverige pågår en insamlingskampanj som heter "Vi gör vad vi kan". På bara ett dygn har har kampanjen lyckats samla in över en miljon kronor.

Bild: Faksimil Vi gör vad vi kan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.