Var ute och grävde – hittade nästan helt mammut-skelett

En bonde hittade ett ben som han trodde var ett staket, det visade sig vara en gammal mammut.


Bonden James Bristle och en vän till honom grävde på en åker i Michigan när det gjorde den oväntade upptäckten. Mitt i leran träffade de på ett skelett från en mammut.

– Det var förmodligen ett revben vi hittade. Vi trodde det var en böjd staketstolpe, det var täckt av jord, säger Bristle till Mlive.

Dan Fisher, Professor vid University of Michigan, säger i ett klipp upplagt av universitetet att det troligtvis var en hane, 40 år gammal som levde för mellan 15 000 och 10 000 år sedan.


Bildkälla: Faksimil / YouTube

Enligt Fischer slaktades den av människor och därför hittade det inte alla delar av djuret, men bland annat skallen fanns kvar.

Det är inte så lätt att hitta skelett av den här typen, enligt Mlive säger Fischer att det bara gjorts 10 liknande fynd i Michigan och det var många år sedan det senaste.

Se fler bilder i bildspelet ovan och se video här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du hitta en mammut?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysslands biträdande försvarsminister gripen

Rysslands biträdande försvarsminister Timur Ivanov har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.