Han gjorde det för att hjälpa elever som mådde dåligt och var stressade i skolan.
Han gjorde det för att hjälpa elever som mådde dåligt och var stressade i skolan. - Foto: Christine Olsson / CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Rektorn hypnotiserade sina elever – tre av dem dog

Tre ungdomar i USA dog kort efter att deras rektor hypnotiserat dem. Nu tvingas han betala skadestånd till de döda elevernas familjer.


En rektor på en skola i amerikanska Florida hypnotiserade runt tio elever – kort därefter dog tre av dem.

Nu tvingas skolstyrelsen betala 600 000 dollar till ungdomarnas familjer, skriver Washington Post.

Det var rektorn George Kenney som hypontiserade eleverna. Han var känd för att vara väldigt intresserad av just hypnos, och han hade varnats för att hypnotisera barn som gick på skolan.

Han gjorde det ändå – men bara för att hjälpa de elever som hade ångest över sin skolgång för att få dem att slappna av.

Det skulle han inte ha gjort. Två av eleverna tog nämligen livet av sig kort efter hypnosen. En tredje dog i en bilolycka efter att ha försökt hypnotisera sig sig själv med tekniken som Kenney lärt honom, skriver Washington Post.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.