Kaos efter bomberna exploderat i Beirut.
1 av 3
Kaos efter bomberna exploderat i Beirut. - Foto: TT Bild
Självmordsbombare dödade 43 personer.
2 av 3
Självmordsbombare dödade 43 personer. - Foto: TT Bild
Över 200 personer skadades.
3 av 3
Över 200 personer skadades. - Foto: TT Bild

Pappans hjälteinsats under okända terrorattacken – offrade sitt eget liv

Här är mannen som offrade sitt liv för att rädda andras, under en självmordsattack i Beirut. Det inträffade under torsdagen – en dag före dådet i Paris – och uppmärksammades mycket lite av omvärlden.


I torsdags, dagen innan terrorattacken i Paris, drabbades Libanons huvudstad Beirut också av en brutal självmordsattack. Bomber exploderade i stadens södra del, nära ett stort torg.

43 personer omkom och 239 skadades. IS uppges ligga bakom dådet, skriver MIC. Men ännu fler hade kunnat få sätta livet till – om det inte var för en modig man.

Adel Termos var på torget med sin lilla dotter, och bevittnade den första explosionen. Han ska sedan ha fått syn på ytterligare en bombman som gjorde sig redo att detonera sin bomb. Termos bestämde sig för att agera.

– Han tacklade honom till marken, vilket gjorde att bomben exploderade. Det finns många, många familjer, säkert hundratals, som fortfarande är hela på grund av hans uppoffring, säger Elie Fares, läkare från Beirut.

Både Termos och hans dotter dog tyvärr i explosionen, skriver MIC.

Nu hyllas Termos för sitt mod världen över.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.