Beslutet togs natten till lördagen av FN.
1 av 5
Beslutet togs natten till lördagen av FN. - Foto: Ap / TT
Beslutet togs efter terrorattackerna i Frankrike.
2 av 5
Beslutet togs efter terrorattackerna i Frankrike. - Foto: TT
FN:s säkerhetsråd vill att alla länder hjälper till att bekämpa IS.
3 av 5
FN:s säkerhetsråd vill att alla länder hjälper till att bekämpa IS. - Foto: TT
Tända ljud i Frankrike efter terrordåden.
4 av 5
Tända ljud i Frankrike efter terrordåden. - Foto: TT
129 personer dödades i terrorattentaten i Paris.
5 av 5
129 personer dödades i terrorattentaten i Paris. - Foto: TT

FN:s stenhårda uppmaning: Alla länder ska kriga mot IS

FN:s säkerhetsråd förklarar krig mot terrororganisationen Islamiska staten, det blev klart i natt.


Nu går FN ut stenhårt mot terrorgruppen Islamiska staten. Natten till lördagen enades FN:s säkerhetsråd i kampen mot IS, skriver Expressen. Nu vill FN att alla länder som har möjlighet hjälper till att stoppa IS och fördubblar sina ansträngningar.

Det är Frankrike som formulerat en resolution som uppmannar "alla stater som kan" att hjälpta till att bekämpa IS i Irak och Syrien. Resolutionen är en direkt reaktion på terrordåden i Frankrike och i den står bland annat att ”Islamiska staten i Irak och Levanten utgör ett globalt och aldrig förr skådat hot mot internationell fred och säkerhet”. – Det är intressant att notera att resolutionen var enhälligt antagen, vilket betyder att alla rådets medlemmar är angelägna om att skicka en entydig signal till Daesh eller IS att detta är ett hot mot alla, säger FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson till Expressen.
FN
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera skadade i Västerås

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.