Här skjuts det ryska planet ner mellan Turkiet och Syrien

NATO kallar till krismöte efter nedskjutet ryskt stridsflygplan. Båda piloterna är döda uppger Ryssland.


Klippet sägs visa hur ett rysk stridsplan av typen Suchoj Su-24 skjuts ner på gränsen mellan Syrien och Turkiet. Uppgifterna vad som hänt de två piloterna går isär, en syrisk rebellgrupp sägs påstå att den ene piloten är död.

Det ska även finnas en film där dessa rebeller står kring en livlös man på marken. Den här filmen ska ha skickats till nyhetsbyråns Reuters. Ryssland uppger att båda piloterna är döda, rapporterar Sky News.

Turkisk militär säger att det ryska planet kränkt turkisk luftrum och varnats flera gånger. Ryssland säger från sin sida att planet bara flög över Syriskt luftrum.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.