Gisslandrama i norra Frankrike.
Gisslandrama i norra Frankrike. - Foto: TT Bild

Gisslandrama i Frankrike

UPPDATERAD. Det var ett gisslandrama i en stad i norra Frankrike där man först uppgav att människor skadats – vilket senare dementerades. Gisslan är nu fritagna.


Under tisdagskvällen har det varit ett gisslandrama i staden Roubaix i norra Frankrike. Nu ska familjen som togs som gisslan i hela tre timmar vara fritagna.

En av förövarna sköts till döds av polisen, rapporterar lokaltidningen Nord Eclair skriver Expressen. En annan gisslantagare greps av polis, enligt uppgifter till samma tidning.

I början uppgavs det att det var flera skadade i gisslandramat. Den uppgiften kom från sjukvårdspersonal som pratat med Reuters skrev norska Nettavisen. Senare visade det sig att uppgiften var felaktig enligt franska tidningen Le Figaro.

Dramat ska börjat vid 19-tiden då boenden i området hörde skottlossning. Flera poliser tillkallades till platsen.

Enligt borgmästaren i staden handlade det hela om ett rånförsök som gått snett, skriver Expressen. Enligt uppgifter till BFM tv var det två beväpnade män som försökte att begå ett rån men som blev avbrutna av polisen. Männen ska då ha tagit gisslan och flytt in i en lägenhet. En banktjänsteman och hans familj ska varit de som togs som gisslan uppger källor för Le Figaro.

Poliskällor poängterar att det inte finns något samband mellan gisslandramat och terrorattackerna i Paris


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!