IS prissätter kvinnor.
1 av 5
IS prissätter kvinnor. - Foto: TT Bild
Och säljer dem som sexslavar.
2 av 5
Och säljer dem som sexslavar. - Foto: TT
De märker kvinnorna som egendom.
3 av 5
De märker kvinnorna som egendom. - Foto: TT
De straffar dem som vägrar det sexuella våldet.
4 av 5
De straffar dem som vägrar det sexuella våldet. - Foto: TT
De gör det sexuella våldet till en del av samhället.
5 av 5
De gör det sexuella våldet till en del av samhället. - Foto: TT

5 sjuka saker IS gör mot kvinnor

När IS attackerar ett område bedömer de kvinnornas utseende och säljer dem som sexslavar på en slavmarknad.


1. Prissätter kvinnor

När en by attackerats separerar de kvinnorna genom att dela på dem som är mödrar och inte. Kvinnorna som inte är mödrar får klä av sig nakna. De genomför ett "oskulds-test" och bedömer bröststorlek och utseende. De som anses se bäst ut och är yngst skickas till Raqqa, skriver Independent.


Bildkälla: TT

2. Slavhandel med kvinnor

IS har en systematisk slavhandel med kvinnor. Shejker har första tjing, sedan Emirer och sen krigare. De köper tre eller fyra kvinnor var och har dem i en månad tills de tröttnar på dem. Då skickas de tillbaka till marknaden och säljs igen. På slavmarknaden nedvärderas kvinnornas utseende för att de ska säljas till ett billigare pris. En kvinna såldes 22 gånger på slavmarknaden, skriver Independent.


Bildkälla: TT

3. Märker kvinnor som egendom

En kvinna har berättat att mannen som köpt henne på slavmarknaden skrev sitt namn på hennes hand. Bara för att markera att det var han som ägde henne. Mellan 3 000 och 5 000 kvinnor uppskattas vara tillfångatagna av IS, skriver Independent.


Bildkälla: TT

4. Gör sexuellt våld till en del av samhället

Kvinnor våldtas, tvingas till prostitution och säljs som sexslavar. Sexuellt våld blir en del av IS samhälle och det sexuella våldet är en del av IS ideologi, skriver Independent.


Bildkälla: TT

5. Straffar de som vägrar utnyttjas

En 20-årig kvinna som vägrade delta i ett extremt övergrepp brändes levande. Det har rapporterats om fler sadistiska övergrepp som de tillfångatagna kvinnorna tvingas utstå, skriver Independent.


Bildkälla: TT

Kvinnor som lyckas fly eller blir utköpta av sina familjer har extrema trauman efter sin upplevelser. Man försöker nu hitta det stöd och psykiska vård dessa kvinnor behöver för att gå vidare med deras liv. Zainab Bangura, FN:s representant inom sexuellt våld i konflikter menar att om man lyckas få dessa kvinnor att gå vidare med sina liv tar det ifrån segern för IS, skriver Independent.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.