Hon instagrammade minuter efter sin våldtäkt.
1 av 6
Hon instagrammade minuter efter sin våldtäkt. - Foto: INSTAGRAM AMBERTHEACTIVIST
Hon skriver detaljerat.
2 av 6
Hon skriver detaljerat. - Foto: INSTAGRAM AMBERTHEACTIVIST
Amber jobbade med att föreläsa om att förebygga våldtäkter.
3 av 6
Amber jobbade med att föreläsa om att förebygga våldtäkter. - Foto: INSTAGRAM AMBERTHEACTIVIST
Hon instagrammade också dagen efter när hon undersöktes.
4 av 6
Hon instagrammade också dagen efter när hon undersöktes. - Foto: INSTAGRAM AMBERTHEACTIVIST
Hon möttes av hat och frågetecken.
5 av 6
Hon möttes av hat och frågetecken. - Foto: INSTAGRAM AMBERTHEACTIVIST
Och fick försvara sig.
6 av 6
Och fick försvara sig. - Foto: INSTAGRAM AMBERTHEACTIVIST

Kvinnan blev våldtagen – instagrammade händelsen minuter senare

Amber höll föreläsningar om att våga prata om våldtäkter. Efter en föreläsning blev hon själv våldtagen och instagrammade direkt efteråt.


Hon gjorde precis det hon sagt åt andra att göra – berätta. Amber Amour är en aktivist från New York som var i Sydafrika för att prata om våldtäkt och få folk att våga prata om det. Då hände det fruktansvärda.

Amber blir våldtagen och instagrammar bara minuter efter vad som hände. Det gick till så här: Amber bodde på ett hostel och kände sig sjuk. Efter en föreläsning möter hon en man som verkar vilja att de ska ha sex. Hon tackar nej då han verkar vara full. Men när han frågar om hon vill duscha med honom tackar hon ja. Hennes egen dusch har bara kallvatten och hon tänkte inte mer på det.

Väl i duschen blir mannen aggressiv och tvingade ner henne på knä även fast hon skrek "STOPP". Direkt efter valde hon att nå ut till folk på Instagram i ett långt inlägg. "Jag tänkte knapp utan bara gjorde, jag försöker få folk att prata om våldtäkt och då var jag tvungen."

På Instagram möttes hon av hat och stora frågetecken. Hon säger att hon inte behöver försvara sig och att bara för att hon duschade med någon betyder det inte att hon måste ha sex med någon. "Jag ville bara ha en varm dusch".

Hon möttes också av kärlek och stöd. På Instagram kunde man också följa henne dagen efter när hon blev undersökt, rapporterar Daily Mail.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.